Affald i naturen – forslag til reduktion af henkastet affald

Danskerne er nogle skovsvin!

Du føler dig forhåbentlig ikke ramt af den overskrift! Heldigvis føler mange sig ikke ramt. Men fakta er desværre, at vi har alt alt for mange skovsvin i Danmark. Vi har netop deltaget i Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamlingsdag. Skræmmende! Vi tog bl.a. selv en lille tur i vores boligområde. Et område med ressourcestærke familier. Også her flyder det med plast, dåser, fyrværkeri osv.

3 point til skovsvinene!

Jeg arbejder pt. på et læserbrev om “3 point til skovsvinene”. Det skal bl.a. handle om brugen af affaldstragte/skraldetragte langs de danske veje. Vi må konstatere, at meget af det henkastede affald er dåser og cigaretpakker. Vi kan vælge, at tale til skovsvinene. Det virker som en umulig opgave. I stedet kan vi bede dem om, at smide deres affald i affaldstragte ind til byerne. Ja, de skal tømmes. Men så ligger affaldet dog i det mindste “i et nærmere afgrænset område”.
Læs mere om affaldstragtene her https://www.affald.dk/da/7-10/henkastet-affald/artikler/622-renere-veje-og-rastepladser.html

Oprydning eller afhjælpning

Naturfredningsforeningen kan afholde affaldsdage hvert år de næste mange mange år. Skovsvinene vil altid være her. Jeg har nogle bud på, hvordan vi får affaldsmængden ned – ideer:

  • Får politikerne besked om de store affaldsmængder? Kan bødestørrelsen hæves?
  • Får politikerne besked om eks. antallet af dåser der indsamles i naturen? Er der lobbyarbejde ift. pant på tyske dåser og højere pant på danske dåser? Ja, jeg ved at noget i Tyskland er på vej, men den regel har grænsebutikkerne allerede planer for at omgås.
  • Ovennævnte affaldstragte/skraldetragte.
  • Der findes løbere som samler affald http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=44003. Kunne man forestille sig, at det blev udvidet til cyklister, gående osv.? Kunne man forestille sig, at husejere langs ”løberuter” kunne få et klistermærke, som kunne sættes på deres skraldespand – ”her må løbere aflevere indsamlet affald”.

Mvh Mikkel Smith

Lukket for kommentarer.