RPA – Automatisering af administrative processer

Hvad er RPA – Robotic Process Automation – Lean Administration

Et nyt begreb er på vej. Eller – det har eksisteret længe. Men nu er softwaren blot så udviklet og tilgængelig, at det kan programmeres af mange og har høj driftssikkerhed. Der er tale om RPA – Robotic Process Automation. Ifølge en rapport kan robotter overtage op til 40% af vores administrative jobs i Danmark! Vild tanke.
En robot kan programmeres til at efterligne en medarbejders arbejde ved en computer. En RPA egnet proces er regelbaseret og har høj frekvens.
Fordelene ved automatiseringen af en administrativ proces er mange. Medarbejderen kan lave noget mere værdiskabende, gennemløbstiden kan skæres markant, kundeservicen forbedres, kvaliteten forbedres (robotten bliver ikke træt) osv.
Tænk bare på de gange, hvor en “bunke” skal tastes eller data kontrolleres imellem to systemer…eller bekræftelser af ordrer, oprettelser af medarbejdere osv…
Læs mere om RPA – Hvad er RPA >

Mange "tastejobs" vil forsvinde de kommende år! Det er skræmmende hvad robotterne kan lave - uden fejl, uden pauser, uden løn og i et højt stabilt tempo!

Mange “tastejobs” vil forsvinde de kommende år! Det er skræmmende hvad robotterne kan lave – uden fejl, uden pauser, uden løn og i et højt stabilt tempo!

Lukket for kommentarer.